úterý 6. září 2016

Přípravy výstavy Umělci slánské Trhliny I. a Novostrašecko na kresbách Václava Fialy vrcholí

Zahájení výstavy se blíží a s tím vrcholí i přípravy všech, kteří se na nich podílejí.

V minulém týdnu dokončil pan Husník film o Václavu Fialovi, který bude mít oficiální premiéru na sobotním zahájení výstavy. Podle nás se film moc vydařil a chválu sklidil i u tajemníka městského úřadu v Novém Strašecí, které se na něm finančně podílelo. 

Ve čtvrtek se podařilo přestěhovat rozměrný Vikův obraz z budovy městského úřadu do 2. patra muzea, na podrobnou reportáž ze stěhování se můžete podívat na stránkách  FB Vlastivědného muzea ve Slaném. Ještě jednou děkujeme stěhovacímu týmu z řad zaměstnanců úřadu za ochotu a zvládnutí tohoto nelehkého úkolu.

Ve výstavních prostorách galerie muzea již včera proběhla deinstalace minulé výstavy Mám malý stan a probíhá instalace výstavy Umělci slánské trhliny I.. Taktéž již byly vyzvednuty obrazy a korespondence ze soukromých sbírek. 

Ve vstupní chodbě Knihovny Václava Štecha byla ukončena výstava ke Karlu Čapkovi a i zde již můžete vidět probíhající práce na výstavě, zatím několik stojanů a plachty k doplňkové výstavě Novostrašecko na kresbách Václava Fialy. 

Stále se ještě můžete přihlásit na exkurzi po stopách Václava Fialy na Novostrašecku v Infocentru ve Slaném, které také piluje poslední detaily, aby se výlet vydařil. 

Jak vidíte, nezahálíme a doufáme, že se Vám výsledek vynaložené práce celého týmu bude líbit a těšíme se na Vás již tuto sobotu 10.9. v 10 h na oficiálním zahájení výstavy v galerii Vlastivědného muzea ve Slaném (2. patro). 

Žádné komentáře:

Okomentovat